MENU
Головна » Статті » Світ навиворіт » Кулінарія країн світу

Освіжний напій з екзотичної рослини



  Чи ж не приємно у спикотливий день випити щось прохолодне? Багато родин Західної Африки любить освіжний смачний напій яскравого кольору. До того ж він корисний, недорогий і зроблений з рослини. Цей напій називається біссал, а квіткова рослина, з якої його виготовляють, - тропічна розелла (Hibiscus sabdariffa). Вона може сягати до 2 метрів і вище. Росте розелла у різних частинах світу, але улюблене її місце там, де посушливий клімат, як-от Нігері, Малі та сенегалі.

Як виготовляють біссап

  Столову ложку чашолистків квітки заливають приблизно літром води, доводять до кипіння і настоюють протягом 15-20 хвилин. Потім чашолистки відціджують, і чай готовий до споживання. Подають його гарячим чи холодним, з цукром або без. Сьогодні ми хочемо приготувати прохолодний напій, який би сподобався дітям, отже додамо цукру. Декотрі родини п'ють його також із м'ятою або ваніллю. Ожолоджений яскраво-червоний біссал наливають у маленькі прозорі поліетиленові мішечки і зав'язують на вузлики. Тепер їх можна роздавати дітям, які вже з нетерпінням чекають! Вони із задоволенням розривають кутик мішечка й насолоджуються своїм улюбленим напоєм. Звичайно, дехто воліє пити зі склянки.
  Кажуть, що біссап не лише чудовий на смак, але й корисний. Він містить кальцій, фосфор, залізо, вітаміни А і С та багато інших корисних речовин. На думку декого, біссап також діє як легкий проносний та сечогінний засіб і стимулює роботу печінки. Так чи інакше, як же добре, що можна не тільки милуватися красою розелли, але й смакувати корисний і освіжний напій!


Категорія: Кулінарія країн світу | Додав: unknown (21.03.2012)
Переглядів: 774 | Рейтинг: 4.5/2
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: